1e LED beurs Utrecht

gisteren naar de eerste LED beurs, in Utrecht geweest. helaas weinig bijzonderheden die blij maken. het wachten is op de 2-jaarlijkse Light&Building in Frankfurt, eind maart, de grootste lichtbeurs ter wereld, waar hopelijk interessanter LED nieuws zal zijn.

een paar dingen die ik graag wil delen.

opmerkelijk was de ledlamp (5W-350lumen) die er uit ziet als een ouderwetse gloeilamp, met spiegelei effect achter het matte glas! past in E27 fitting (normale fitting). enige verbeterpunten hierbij: de kleurweergave van “80%” die moet echt naar een getal boven de 90 en de lamp is nog niet dimbaar. de verkoopprijs zal rond de €10,00 liggen. te gebruiken in ruimtes waar veel het licht aan is, maar waar je niet continu verblijft. gang, bijkeuken, garage, waskamer en buiten. de lamp midden op de afbeelding geeft het beste weer van degene die ik gezien heb, maar hier zie je nog de koelribben onder het glas zitten. de andere heeft dit niet en ziet er echt precies hetzelfde uit als een gloeilamp. of de warmte-ontwikkeling dan goed geregeld is via de fitting-voet, dat weet ik niet. als een led te warm wordt, gaat hij stuk. in een oven etc. kan je alleen maar gloeilampen en halogeenlampen toepassen. in koelkasten en buiten als het koud is, is led juist wel geschikt (maar gloeilampen ook natuurlijk).

lichtisleven led gloeilamp 02-2014

verder trof ik een importeur van een paar Spaanse verlichtingsmerken voor buiten. De enige armaturen die qua vormgeving positief opvielen. op de foto een buiten-hang!-lamp. prachtig ontwerp.

lichtisleven led buitenlamp 02-2014

ook interessant waren de 24V ouderwetse spiraal-gloeilampen, nu als led versie. niet makkelijk toepasbaar omdat hierbij nog een trafo weggewerkt moet worden. wel mooi… hoewel niet zo mooi als het origineel. richtprijs ca. € 150,00 p.st. en van dezelfde fabrikant, de led-kaarsen voor in ouderwetse kroonluchters. mooiste licht van alle led lampen omdat het niet verblindt! prijs op aanvraag.

lichtisleven led ouderwetse spiraallamp 02-2014  lichtisleven led kaarslampje 02-2014

en bijzonder de led-tafel. lichtkunst? oordeel zelf.

lichtisleven led tafel 02-2014

voor meer informatie: mail info@lichtisleven.nl

reacties van harte welkom.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s