10 redenen voor het laten maken van een lichtplan

voor veel mensen is licht nog een sluitpost bij de (her)inrichting van hun woonhuis of kantoor. vanuit de bouw zitten er op een aantal, meestal totaal verkeerde en onlogische, plekken elektriciteitspunten. als je van te voren nadenkt over het licht, zijn er geen onnodige en onlogische punten meer.

10 factoren om een ruimte goed te kunnen “verlichten” waar een lichtplan voor kan zorgen.

1. lichtcomfort   2. beter beheer van dag- en kunstlicht   3. vitaliserende werking van licht (letterlijk: licht is leven!)  4. energiebesparing en duurzaamheid   5. de wisselwerking van het licht van alle lampen in een ruimte op elkaar, ook door materiaal en kleurgebruik van de inrichting   6. functionaliteit van een ruimte   7. dimmers, schakelaars en stopcontacten op de juiste plekken   8. bepalen lichtbronnen met kleurweergave en kleurtemperatuur   9. vormgeving van lampen voor juiste uitstraling   10.  totale kostenplaatje van het licht.

allemaal factoren die je niet overziet als je alleen maar die mooie of leuke lamp gaat kopen. of als je alleen maar let op het licht wat het minste energie verbruikt.

bijgevoegd een eenvoudig voorbeeld van een lichtplan. de plattegrond wordt uitgelegd met een legenda, en apart nog een overzicht van voorbeelden van armaturen en bijbehorende technische specificaties. in een persoonlijke presentatie zal het lichtplan gevisualiseerd worden.

lichtisleven bartfroeling lichtplan ijdock

licht is niet in een 2D of 3D tekening te vatten. sec metingen van lux waarden, etc, kunnen niet de menselijke beleving precies uitdrukken. verschillende momenten van de dag met hun eigen lichtmogelijkheden, veranderende stemmingen met hun eigen lichtmogelijkheden. de mens ziet maar 25% van het licht dat binnenkomt via onze ogen. 75% van het licht wordt niet waargenomen maar heeft wel een hele grote invloed op ons welzijn !!!

voor elke plek het juiste licht. onafhankelijke lichtadviseurs zijn voor het verhogen van de vitaliteit en levensvreugde van bijzondere waarde.

voor een lichtadviseur in uw eigen regio mail info@lichtisleven.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s