Wereldprimeur voor Hoogvolt LED in haven Amsterdam

Klein bericht in het Haarlems Dagblad van vandaag. De Rietlanden Terminal van de Haven van Amsterdam is de eerste ter wereld waar hoogvolt LED zorgt voor het uitlichten van de terminal. Benieuwd wat het verschil is en of het een verbetering is. Dat zegt het berichtje niet.

lichtisleven rietlanden hv led 03-2014

Een Reactie op “Wereldprimeur voor Hoogvolt LED in haven Amsterdam

  1. Het zijn ´gewone´ hoogvermogen leds, merk Arealux geleverd door LedExpert. Dus hi-power leds van een bepaald merk/type, specifiek ingebouwd in een high-bay armatuur, speciaal voor hoge aanlichtingen zoals teminals of grote terreinen. Voordeel, ten opzichte van metaalhalogeen, van dit leds voor dit soort toepassingen dat je ze kan dimmen en dat ze direct licht geven. Kleurtemperatuur en lichtkwaliteit is altijd discutabel, maar doorgaans voldoende voor dit soort toepassingen. Persbericht is iets te optimistisch, dit is zeker niet de eerste haventerminal met hoogvermogen led ….
    Levensduur is ook discutabel, maar altijd veel meer dan metaalhalogeen en als je ze zoveel mogelijk niet voluit licht laat geven, zal de onvermijdelijke degradatie van de leds minder snel gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s