Licht uit fibre-optics niet alleen voor natte ruimtes

Speciale aandacht voor verlichting is altijd nodig bij vochtige omgevingen. Elektriciteit en water gaan nou eenmaal niet zo goed samen… Een schitterende oplossing hiervoor, afhankelijk van de hoeveelheid gewenst licht, zijn de optische buizen waar licht doorheen schijnt en aan de uiteindes uitkomt.

lichtisleven fibre optics 06-2014

Fiber-optics is lichttransport door optische vezels. Het licht uit de vezels is UV-arm en voegt geen warmte toe aan het te verlichten object. Doordat de lichtbron verwijderd is van de plaats waar het licht nodig is, ontstaat licht dat veilig gebruikt kan worden in – en rondom water.

Fiber-optic verlichting wordt o.a. gebruikt in badkamers, sauna’s, stoombaden, zwembaden, musea, showrooms, attracties, feestzalen, bars, loungerooms.

Het meest wordt fiber-optics toegepast als sterrenhemel verlichting, maar het biedt ook betrouwbare oplossingen voor onderwaterverlichting, vloerverlichting en vitrineverlichting.

Het bedrijf Spacelights stelt de sterrenhemels samen uit hoog-kwalitatieve componenten en levert de sterrenhemel systemen volledig op maat. Ze leveren fiber-optic verlichting sinds 2006 en werken daarbij samen met gerenommeerde fabrikanten.

 

Maar ook de designklassieker van Edy ten Berge: King vloerlamp en Queen tafellamp, zijn prachtige voorbeelden van deze toepassingen. Mooie hieraan is dat het licht ook zichtbaar is in de optische buis zelf. Veel toepassingsmogelijkheden, waaronder trapleuningen etc.

lichtisleven king vloerlamp

lichtisleven edytenberge trapleuning fibreoptics lichtisleven edytenberge trapleuning 2 fibreoptics

 

De beroemdste van deze voorbeelden is de tafellamp van Joe Colombo die Prinses Beatrix op haar bureau had staan en die nog steeds gefabriceerd wordt.

lichtisleven optische tafellamp joe colombolichtisleven bureaulamp koningin beatrix

 

 

voor meer info en verkoopprijzen: info@lichtisleven.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s