Oranje begint elke training met de Zonnegroet

Begin de dag of een training met de Zonnegroet!  Oranje heeft dit ook ontdekt om de spieren op te warmen. Zou dat het echte succes verklaren van de fitheid van de spelers ?

Er zijn verschillende versies van de Zonnegroet. Hieronder een tekst van Arhanta Yoga. Maar ook een link naar hoedoe.nl waar de Zonnegroet ook uitgelegd wordt. Namasté 🙂

Traditioneel beoefend in de morgen bij het opkomen van de zon, werd de zonnegroet gedaan om de energie in het lichaam te activeren. Om hierna voorbereid te zijn om allerlei krachtige asana’s te gaan doen. Het is sterk aanbevolen om elke sessie van yoga asana’s te starten met de zonnegroet. Het is een uitstekende algemene warming-up oefening, die bestaat uit 12 houdingen voor je ruggengraat. Het geeft een brede reeks van oefeningen voor je ruggengraat, die zorgt voor flexibiliteit in de ruggengraat en in de andere ledematen van het lichaam. De zonnegroet is zeer heilzaam voor iedereen, maar speciaal voor ouderen en mensen die erg stijf zijn, omdat het de flexibiliteit van het lichaam snel verhoogt. De zonnegroet is geen asana, maar een serie van rustige vloeiende bewegingen gecoördineerd door de ademhaling, om de ruggengraat op te warmen en om de energie in het lichaam te verhogen.

De zonnegroet geeft een eerste warming-up en rekt het lichaam, voorbereidend op verdere asana’s. Je gebruikt hierbij honderden spieren, reguleert je ademhaling en je focust je gedachten; de zonnegroet is zeer effectief en moet 6 tot 12 keer herhaald worden.

lichtisleven zonnegroet yoga

 

http://www.hoedoe.nl/lichaam-geest/yoga/hoe-doe-ik-de-zonnegroet

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s