Licht volgens het Klokhuis

Vorige week een prachtige aflevering van Het Klokhuis. En niet alleen voor kinderen, want ik denk dat de meeste volwassenen van deze aflevering nog veel kunnen leren.

lichtisleven klokhuis licht

NTR | Het Klokhuis – Uitzending
http://hetklokhuis.nl/tv-uitzending/2798/Design%3A%20licht

bijzonder was de aandacht voor de recordpoging van Giel Beelen om 8 dagen achter elkaar radio te maken. wat gelukt is dank zij de dynamische ledbrug olv Toine Schoutens. de man die ook topsporters begeleid (zoals afgelopen weekend Epke op weg naar zijn nieuwe wereldtitel aan de rekstok) in hun race tegen de jetlag en de optimale prestaties dmv hun biologische klok aangepast aan de tijd en plaats waar ze moeten presteren.

lichtisleven isyled giel beelen recordpoging

de bijzondere kleurrijke LED tafel lamp in het begin van het filmpje is te koop bij studiodewinkel.nl.

http://www.studiodewinkel.nl/wonen/WDP005–cmyk-up-lamp.html

lichtisleven dennisparren studiodewinkel

 

 

het enige wat onderbelicht blijft in het verhaal is dat je wel de kleuren van het licht ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds kunt aanpassen aan je biologische klok, wat heel goed is, maar dat de kwaliteit van het licht zelf, waar is het licht uit opgebouwd, welke delen van het spectrum, ook een grote rol spelen. dat is misschien iets voor de volgende keer.

conclusie is: ga zoveel mogelijk overdag naar buiten (we leven te donker op onze kantoren en in woonhuizen!) en volg ’s het kleurritme van het zonlicht om zoveel mogelijk je biologische klok gezond te laten blijven. voor een vitaal leven!

lichtisleven HollandsLicht lente

 

 

info@lichtisleven.nl

Een Reactie op “Licht volgens het Klokhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s