Verbeter je Derde Oog

Licht is belangrijk om onze ogen direct te kunnen laten zien, maar er is ook nog een ander oog, ons derde oog oftewel de pijnappelklier.

Mijn interesse in licht speelt zich ook op spiritueel vlak af. Verlichting. Hoe word je leven lichter en completer. De kwaliteit van ons derde oog is daarbij  van groot belang.

lichtisleven 03a-2016 pijnappelklier_activeren

Het derde oog is niet voor niets 1 van de 7 chakra’s. Eeuwenoud begrip van onze constitutie en plaats in het universum.

lichtisleven 03a-2016 chakra 6

In de oudheid kwam het al veel voor en in het Hindoeïsme (vooral in India) wordt het zichtbaar gemaakt door de bekende gekleurde stip(pen) op het voorhoofd. Mooi ritueel. Alles wat je aandacht geeft groeit.

lichtisleven 03a-2016 namaste

Op een site kwam ik een artikel tegen over het ontkalken van onze pijnappelklier om deze beter te laten functioneren. Hun tekst deel ik graag om meer inzicht te geven.

De pijnappelkier, ook wel epifyse genoemd, is een kleine dennenappelvormige endocriene klier die in het midden van de hersenen ligt. En verantwoordelijk is voor de aanmaak van o.a. melatonine en daarmee voor het waak- en slaapritme.

lichtisleven 03a-2016 pijnappelklier_locatie

De pijnappelklier zit in je hoofd, ter hoogte van en achter je ogen. Vandaar zijn bijnaam ‘het derde oog’. Hij wordt tevens zo genoemd, omdat wij d.m.v. onze pijnappelklier dingen kunnnen ‘zien’ die we met onze andere fysieke zintuigen niet kunnen waarnemen. Soms voel je bijvoorbeeld dat er gevaar dreigt, zonder dat er iets te zien, te horen of te ruiken is. Dat is je derde oog in werking, deze neemt de dingen waar op een andere frequentie. Je kunt deze waarschuwingen beter ter harte nemen! Vanaf ons zevende levensjaar verschrompelt de pijnappelklier en dat gebeurt om ons beter aan de fysieke wereld aan te kunnen passen. Wanneer we er in ons latere leven klaar voor zijn, kan hij weer geactiveerd worden.

Daarvoor moet hij wel eerst ontkalkt worden, want door onze minder gezonde en synthetische manier van leven wordt deze klier behoorlijk aangetast (afbeelding hieronder zijn van een verkalkte pijnappelklieren).

lichtisleven 03a-2016 gekalcificeerde_pijnappelklier_new

5 manieren om je pijnappelklier te verbeteren of ontkalken:

1. Vermijd alle dingen die fluoride bevatten:

Fluoride zit in zoveel dingen, het is met opzet moeilijk te vermijden gemaakt. Schaf een omgekeerde osmose-water-systeem aan als je kunt. Het drinken van leidingwater en het koken ermee kan je pijnappelklier zwaar verkalken. Gebruik tandpasta zonder fluoride, en blijf weg van elke frisdrank en kunstmatige voeding.

2. Pijnappelklier ontgiftende voedingsmiddelen:

Gember, koriander, hennepzaad, kokosolie, boerenkool of andere donkere blad groenten vergelijkbaar. Ook rauwe cacao is hier ongelooflijk effectief voor. Bentoniet klei, colloïdaal zilver, noni sap en nog veel meer! Er zijn veel verschillende lijsten op het internet om uit te checken.

3. Etherische oliën:

Bergamot, lavendel, sandelhout, wierook, patchouli, Spearmint, tea tree olie, eucalyptus, rozenwater, salie en zo veel meer! Etherische oliën stimuleren delen van onze hersenen en kunnen helpen bij het activeren onze pijnappelklier.

4. Citroenzuur:

Citroen toevoegen aan water en het elke dag drinken, helpt niet alleen bij het ontkalken van je pijnappelklier, maar het is ongelooflijk gezond in alle aspecten. Het reinigt je huid en helpt de balans van je PH niveaus in balans te brengen en kan je er jaren jonger uit laten zien!

5. Knoflook:

Knoflook alleen bestrijd al zo veel infecties. Het is een natuurlijke anti-inflammatoire, immuunsysteem booster en helpt bij het uitspoelen van de giftige stoffen in ons lichaam. De intense infusie van smaken zijn zo sterk, dat het helpt de calcium van onze pijnappelklier te verwijderen!

Ik voeg daar zelf graag nummer 6 aan toe!

6. Zonlicht…. want als je voldoende zonlicht binnen krijgt overdag, word je melatonine spiegel sterker onderdrukt wat  voor een betere nachtrust zorgt. Je wordt dus fitter. En dit werkt dus via (oa) de pijnappelklier!  Het zonlicht zal ongetwijfeld ook zorgen voor een fittere pijnappelklier zelf!

lichtisleven zonnig

En zo speelt licht altijd een hoofdrol bij ons welzijn. Op aards vlak maar ook op het universele onbewuste en intuïtieve vlak. Schitterend toch:-). Licht is leven ook in andere dimensies.

lichtisleven 03a-2016 derde oog universum

Ik ben zelf de laatste jaren steeds bewuster van mijn onderbewuste geworden en daarbij zijn de 6 factoren hierboven van belang geweest. Zelf gebruik ik al jaren fluoridevrije tandpasta. Eet veel kruiden en zoveel mogelijk biologisch (alleen nog teveel suiker verslaafd…). Het meest bewust ben ik altijd al geweest van nummer 6 het zonlicht. Ik probeer dit zoveel mogelijk in de praktijk te brengen omdat ik daarbij direct invloed merk op mijn welzijn.  Alle onderdelen horen in mijn ogen bij een vitaliserende en logische manier van eten en leven. Ik ben er van overtuigd dat je door gezond, natuurlijk biologisch te eten  je leven kwalitatief verbetert. Op alle vlakken en voor alle ogen.

 

zonnige groet,

Bart Froeling

info@lichtisleven.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s