Licht in muziektitels

In alle zonnigheid en lichtheid van de afgelopen dagen en het aanstaande Eurovisie Songfestival waar ook geen ontkomen aan is, was ik benieuwd naar liedjes waar in de titel een relatie tot het Licht zitten.

Op het geliefde/verafschuwde (we kijken nooooit meer) Songfestival ontdekte ik niet alleen Willeke Alberti’s – Waar is de zon, het swingende Hemel& Aarde van Edsilia Rombley, en misschien veel fouter, de Toppers met Shine (wie herinnert zich de bizarre led-licht-pakken nog!), maar ook de winnaar van 1997: Love shine a light van Katrina & the Waves.  Katrina heeft ook nog een andere hit die hier thuishoort: Walking on Sunshine :-). En op de lijst ook een primeur: Ierland 2016 heef een lied Sunshine, gezongen door Nick Byrne. Een soort samenvatting van dit alles zit in Paul de Leeuw’s – Vlieg met me mee naar de regenboog (rainbow).

Dat bracht me ertoe om mijn Spotify lijsten eens door te lopen en alle liedjes te verzamelen die dus een relatie met licht in de titel hebben. Zonlicht, schaduw, vuur, donkere nacht, reflecties, regenbogen, hemel, sterren en maan. Kortom van alles dus, maar wel heel bewust alleen deze titels. Geen 2x het zelfde nummer in een andere uitvoering (ik heb de voor mij mooiste uitvoering gekozen). En ook niet instrumentaal (daardoor vielen de meeste liedjes af), de artiest moet de titel wel zingen in het liedje…

Ik heb hier een nieuwe afspeellijst van gemaakt. Te beluisteren via onderstaande link. Veel luisterplezier deze week!

Licht is Leven op Spotify:

 

 

Van Nederlandstalig, via pop, jazz, easy listening en disco naar dance. Diverse genres muziek. Een klassieke lichtlijst komt in de volgende ronde. Het zijn nu ca. 6o nummers. Welke liedjes ontbreken er nog volgens jullie zodat we er een Lichttitel- TOP-100 van kunnen maken ???

 

Mijn lijflied sinds jaren is Snap’s – Do you see the light: You can always call my name and I’ll be there. En zo is het maar net. Hoor en zie graag van jullie.

lichtisleven 2016 10-05 snap cover

p.s. Douwe wens ik veel succes. Zijn lied Slow Down is net als LichtisLeven een advies over de manier waarop we nu leven en hoe het beter kan…

 

zonnige groet,

Bart Froeling

info@lichtisleven.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s