Terugkijken in de Tijd

Een merkwaardige vraag op mijn dagelijkse portie bizarre vragen kalender… Kun je terugkijken in de tijd? Theoretisch kan dat!

Als je een extreem grote spiegel op bijvoorbeeld 1 lichtjaar zou plaatsen van de aarde en daar met een perfecte telescoop naar zou kijken vanaf de aarde dan doet het licht er 1 jaar over om de spiegel te bereiken.

lichtisleven 2016 01-06 hubble

Het licht en daarmee de beelden van de aarde hebben er 1 jaar over gedaan om de spiegel te bereiken. Datgene wat je door de telescoop ziet, zou dus weerkaatst door de spiegel, er 2 jaar over gedaan hebben om bij je telescoop te komen. Je kijk dan 2 jaar terug in de tijd !!!

 

Het klinkt ongeloofwaardig, maar zo zou het theoretisch wel moeten werken.

Zo is het ook met de oerknal theorie. We kijken naar sterren die meer dan 13 miljard jaar oud zijn en zien dus 13 miljard jaar oud licht.

lichtisleven 2016 01-06 oerknal

Waarom dooft licht niet uit in 13 miljard jaar?

En wat zou je zien als je zover terug kan kijken in de tijd met een spiegel gericht op de aarde?

 

Ergens lijkt het allemaal heel logisch. Maar wel voer voor een diepgravend filosofisch gesprek. Zouden we terug kunnen keren naar het jaar Nul en dan overnieuw beginnen met de mensheid? Zonder de synthetisering van de wereld louter gericht op geld ten koste van zoveel inclusief de aarde die we nu kennen. Ik heb er zo mijn visioenen over. Zou bijna zeggen: wanneer kan die spiegel er komen? 🙂

 

Zonnige groet,

Bart Froeling

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s