Lichtarchitectuur: Download gratis IALD 2016 Awards Book

Elke groep heeft tegenwoordig zijn eigen prijzencircus. Het is bijna moeilijk om geen prijs te winnen, als je wilt. Maar sommige prijzen zijn niet voor iedereen weggelegd. Zo ook de Awards van the International Association of  Lighting Designers. Het Niet-Europese neusje van grootste lichtontwerpers, vergelijk het met de Pritzker Awards voor Architecten.

lichtisleven iald awards 2016 locaties

Licht is niet te altijd even makkelijk te begrijpen, vast te pakken of uit te leggen (volgens mij heet dit een understatement ;-). Maar de genomineerden voor deze prijs hebben gebouwen en ruimtes uitgelicht waar ik soms ademloos, soms vol onbegrip, maar meestal gefascineerd naar kan kijken.

lichtisleven 2016-Awards-Book-Front-Cover

Het mooie is dat het boek dat is uitgegeven ter ere van deze Awards gewoon is te downloaden. lichtisleven 2016 IALD Awards Book (small) voor de snelle download. Wil je de grote versie (55mb), mail me de even, dan stuur ik het je per wetransfer. info@lichtisleven.nl.

 

Tot voor kort bestond er nog een Europese Associatie voor Licht Designer (de PLDA), maar die is helaas gestopt. Dat houdt m.i. wel in dat er vooral Chinese, Amerikaanse, Japanse en Australische genomineerden zijn voor deze Awards en te weinig Europese. Zou zeggen: kom op Europese Lighting Designers, meld je aan bij de IALD en maak het een wereldwijd fenomeen. Daar worden wel allemaal beter van want ook hier geldt nog steeds: licht is leven!

lichtisleven iald awards 2016 artron wall china

Hoor graag welke projecten uit dit boek het meeste aanspreken. Voor mij is dat vooral de Artron Book Wall in China (hierboven) en de benzinepomp (hieronder) in Spanje. Zie het boek voor meer informatie en alle andere projecten.

 

lichtisleven iald awards 2016 cepsa flag petrol station spain

 

zonnige groet,

Bart Froeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s