Propeaq Led bril gaat naar Rio

Via Twitter was er geen ontkomen aan de laatste weken… De geavanceerde led bril van Propeaq waarbij je biologische klok kunt resetten, gaat naar Rio!

De bril wordt gebruikt door niet alleen onze zwemmers, die van Australië en België, maar ook door onze Judoka’s, Turners en hopelijk nog vele andere topsporters die op ongebruikelijke tijden moeten pieken op de Olympische Spelen volgende maand in Rio de Janeiro.

 

Ongebruikelijke tijden omdat de USA zo dwingend is dat bijvoorbeeld de zwemmers finales moeten zwemmen na middernacht. Zie daar je lichaam en je biologische klok maar eens op aan te passen. Honderste van secondes sneller kunnen het verschil uitmaken tussen Goud of Niets. En daar train je dan jaren en jaren keihard voor.

lichtisleven 2016 07 20 propreaq led bril 2

Ik heb sowieso veel respect voor de discipline en het doorzettingsvermogen van veel topsporters. Meestal doe je in de schaduw van alle aandacht je ding. 99% van de tijd. Omdat je graag die 1% wilt laten zien dat je de sterkste of snelste bent. En op dat moment moet je pieken, topfit zijn en je lichaam in de beste staat van zijn laten zijn.

lichtisleven 2016 07 20 propreaq led bril 4

De biologische bril van Propeaq kan daarbij helpen. Niet omdat je door het licht, dat rondom de glazen in je ogen terecht komt, sneller of sterker wordt. Maar wel omdat het helpt je biologische klok te resetten. Het gebruik van Propeaq zorgt voor verhoogde alertheid, concentratie en productiviteit en voorkomt jetlag. Via een app wordt je eraan herinnert dat je de bril op moet en aan moet zetten. Het gekleurde licht zorgt er dan voor dat je bioklok denkt dat het bijvoorbeeld ochtend is (bij blauw licht), waar het misschien al begin van de avond kan zijn. Als je dit consequent toepast en je slaap- en eetritme hier ook op aanpast, gaat je lichaam in de nieuwe tijd leven en dus ook in de nieuwe tijd pieken.

lichtisleven 2016 07 20 propreaq led bril 8

Mooie van deze bril is dat het ook gebruikt kan worden voor piloten e.a. wereldreizigers die last hebben van jetlags.

lichtisleven 2016 07 20 daglichtbeeld aarde .png

Ben benieuwd of het ook gaat werken voor mensen die nachtdiensten moeten draaien. Als je dus geen echt zonlicht meer ziet. Wat dan bij mij de vraag oproept of we ook te weten kunnen komen of dit gezond is voor mensen. Zou daar graag aan mee willen werken. Een paar weken topsporten in een ander tijdslichaam is iets heel anders dan bijvoorbeeld verplegend personeel dat in ziekenhuizen mensen probeert beter te maken door ze ’s nachts ook bij te staan en te helpen. Dat is ook topsport, maar dan van het type duursport ! Misschien dat DWDD daar ook nog aandacht aan kan geven?

 

Hoe dan ook, heeft “lichtdokter” Toine Schoutens van Flux Plus en zijn team een bijzondere prestatie geleverd door deze bril te ontwikkelen. Zie propreaq.com voor meer info.

De Propeaq bril is overigens ook gewoon een hippe zonnebril. Ook handig in Rio :-). Pre-order de bril voor slechts € 349,00 inclusief verzendkosten. Normale prijs is € 399,00 exclusief verzendkosten.

Ik kijk uit naar de Olympische Spelen in Rio. En dan nu helemaal naar de prestaties van de Propeaq-bril dragers. Hoop niet dat licht straks op de lijst van verboden stimulerende middelen terecht komt.

 

zonnige en sportieve groet,

Bart Froeling

info at lichtisleven punt nl

 

p.s. ik heb (nog?… 😉 geen financiële of andere banden met dit bedrijf. gewoon uit enthousiasme dit artikel geschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s