Eva, nieuw stijlicoon van Lumina

Vergeet A’dam (;-), nu is er Eva. Een prachtige nieuw ontwerp van het architectenteam Foster & Partners voor de Italiaanse verlichtingsfabrikant Lumina.

Lichtisleven 2016 08 09 4

Misschien het jongere zusje van de beroemde Taccia tafellamp van Achille Castiglione voor Flos, maar zo op het eerste gezicht wel een volwaardige zus.

lichtisleven 2016 08 09 taccia

Een zus met architecturale kenmerken en bijzondere technische features.

Uit de begeleidende tekst: Het idee was om een zwevende lichtbundel te creëren met een warme gloed gelijk aan kaarslicht. Alle techniek zit in de mechanische voet met daarin de enkele 14W LED lichtbron van 2700K met 1500Lumen. Boven op de voet de doorzichtige glazen cilinder. Het LED licht reflecteert het licht in de cilinder tegen de glazen kegel aan de bovenkant. Het licht wordt door 2 verschillende lenzen gereflecteerd. De ene is een holografische lens en de andere is een grotere kegelvormige lens die gespiegeld is aan de bovenste reflector. Op ooghoogte is de lichtbron onzichtbaar en de reflector lijkt te zweven en geeft een warme gloed af.

Lichtisleven 2016 08 09 6

Een hele omschrijving maar volgens mij is dat in het echt direct duidelijk en oogverblindend (oh nee, juist niet verblindend ;-).

Lichtisleven 2016 08 09 3

Aanraken mag ook nog eens. Graag zelfs. De lamp bedien je aan de voorkant met een beweegbaar wiel waar de dimmer mee geactiveerd wordt. Dit wiel gebruikt infrarood sensoren om de lichtbundel exact te sturen. Voet verkrijgbaar in zwart, brass, brons en zilver.

Lichtisleven 2016 08 09 2

Wat de beschrijving nog niet zegt, is hoe groot Eva is. Groots wel, maar dus niet zo groot. Eva is slechts 30cm hoog en 18cm in doorsnede. Past op elke tafel, bijzettafel, salontafel, nachtkastje, tv-meubel, dressoir, piëdestal of gewoon op de vloer als beeldend lichtkunst voorwerp.

 

Voor meer informatie: info at lichtisleven punt nl

 

zonnige groet,

Bart Froeling

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s