Louis Poulsen bekent kleur !

Scandinavisch design is al meer dan 60 jaar hot en trending. Zonder toeters en bellen, maar onmiskenbaar vanuit het beste designhout gesneden.

lichtisleven-2016-11-10-2016-lp11

Zo ook de designklassiekers van de Deense lichtfabrikant Louis Poulsen. Ontwerpen van Poul Henningsen die al 90 jaar nog even mooi en passend zijn. Naast natuurlijk bekende ontwerpen van Arne Jacobsen en Verner Panton. Altijd verblindingsvrij licht en daarmee zijn ze nog steeds uniek !

Mensen willen tegenwoordig alleen keus. Veel keus. Maar lampen die al onovertroffen zijn qua ontwerp en lichtkwaliteit hoef je niet meer te verbeteren. Dan maar in nieuwe kleuren uitbrengen. Aldus geschiedde. Diverse ontwerpen van Louis Poulsen zijn sinds kort in nieuwe kleuren te koop. Daardoor ontstaan nieuwe toepassingen voor hun klassiekers.

lichtisleven-2016-11-10-2016-lp6

Kleuren geven een feestelijk gevoel. Jammer dat je meestal alleen op de brochure foto’s als gekleurd stel bij elkaar ziet, maar er is wel voor iedereen wat bij. Of wie durft er zo te combineren in huis?

 

De nieuwste kleurentelg is van de Panthella Mini. Het kleine psychedelische zusje van de grote Panthella’s. Lekker retro, maar toch ook van nu. Als enige in het assortiment van LP met opvallende kleuren.

lichtisleven-2016-11-10-2016-lp10

Alle lampen zijn natuurlijk ook nog in hun originele kleur te krijgen. Meestal wit melkglas, of wit of zwart metaal.

En gelukkig bekent LP ook kleur als het gaat om de keuze voor biologisch licht. De meeste ontwerpen zijn nog gewoon te koop voor de designklassieker onder de lichtbronnen: de gloeilamp!

Oa. te koop bij lichtarchitektuur in Breda.

 

gekleurde groet,

Bart Froeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s