Knalgroene Energie.

Gisteren de blij makende mail van energiemaatschappij Qurrent ontvangen. Voor het derde jaar op rij verkozen tot 1 vd 3 groenste energiemaatschappijen volgens de Consumentenbond en Greenpeace.

lichtisleven-2016-20-10-qurrent-knalgroen

En al paar jaar maak ik gebruik van dit bedrijf. Waarom? Omdat ik nog niet zelf alle benodigde elektriciteit voor mijn eigen dagelijkse gebruik opwek en ik groene stroom een voorwaarde vind om überhaupt elektriciteit te gebruiken. Niet alleen voor mijn biologische gloei- en halogeenlampen in huis, maar ook voor alle andere, overbodig of niet, elektrische apparaten in huis. Zonder stroom geen kunstlicht. Ook geen LED licht voor de non-believers 🙂

lichtisleven-2016-20-10-qurrent-stroometiketIk ben niet zo snel tevreden met aanbieders die vooral een marketing verhaal voorschotelen, maar Qurrent lijkt dan toch oprechter dan gemiddeld. Ze verdienen alleen aan de levering van stroom, niet aan de stroom zelf. Daardoor heb ik vorig jaar in een  huis met 7 zonnepanelen en een warmtepomp installatie, zonder gebruik te maken van gas, voor iets meer dan € 500,00 energiekosten gehad. In een heel jaar ! Blij mee dus.

lichtisleven-2016-20-10-qurrent-missie

En toen ik mijn contract met een jaar verlengde, kreeg ik ook nog een windmolen tegoed van € 75,00 voor een jaar.

Daarnaast maak ik gebruik van de Qurrent box. Een apparaatje waardoor ik mijn energieverbruik via de app op mijn telefoon bij kan houden. Het werkt redelijk verslavend om op deze manier ook nog eens je energiegebruik zo laag mogelijk te laten zijn, omdat je snel door hebt wat de groot verbruikers in je huis zijn (niet verrassend dat dit niet de verlichting is, maar de wasmachine en vooral de wasdroger en het meeste elektriciteit verbruikte de 300 liter boiler die voor het warme water zorgde).

lichtisleven-2016-20-10-qurrent_energie-body

Als je nu ook over wilt stappen naar Qurrent, dan heb ik (licht is leven) een mooie deal voor je. Je krijgt dan € 25,00 vriendenkorting! Zie de link.

Ga voor niets minder dan groene stroom om je licht op een eerlijke en schone manier te kunnen laten schijnen!

zonnige en groene groet,

Bart Froeling

p.s. ik heb geen banden met Qurrent, maar ben gewoon eens tevreden over een energiemaatschappij. En ik zou ook graag zien dat iedereen echte groene stroom gebruikt en we veel meer dan nu nog, zelf elektriciteit opwekken, ipv de huidige verspilling. dan kan de gloeilamp ook gewoon weer terug in het schap omdat die meehelpt aan een groene wereld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s