Le Corbusier in het licht

Afgelopen weekend naar de 2-jaarlijkse designbeurs Interieur in Kortrijk geweest. Niet alleen weer prachtige ontwerpen gezien, maar ook duidelijk geworden dat de interieurs weer warmer worden met veel goud en hout. Een trend die al een tijdje aan de gang is.

Ook gelukkig de nodige verlichting gezien. Veel daarvan al in april dit jaar in Frankfurt op de lichtbeurs gezien, maar toch ook weer een paar nieuwigheden.

Maar het meest bijzondere was toch wel de expositie van de lampen van Le Corbusier, de beroemde Zwitser-Franse architect die in de periode 1920-1970 veel spraakmakende ontwerpen heeft gemaakt. Niet alleen dus als architect maar ook als ontwerper van onder andere nog steeds krachtige lampen. De meeste daarvan worden opnieuw geproduceerd door de Italiaanse verlichtingsfabrikant Nemo.

Het hoogtepunt was de iconische sculpturale lamp Escargot. Eindelijk in het echt gezien. En veel groter dan ik altijd dacht. Met een richtprijs van ca. 13.000 euro ook een lamp die je niet overal zult tegen komen 🙂

De foto’s spreken verder voor zichzelf. Alles in de kleurenstijl van Le Corbusier. Heel treffend 🙂 en gewoon te koop! (oa. bij LA Lichtarchitektuur in Breda).

 

zonnige groet,

Bart Froeling

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s