De grote leugen van het verbod op gloeilampen

Sinds 2009 is gestart met het bespottelijke Europese verbod op gloeilampen (of lampen met een lagere energieklasse). En met de uitfasering in september 2016 van weer een groot deel van de 100% kleurweergave lampen, is er steeds minder biologisch licht te koop voor consumenten.

 

Dit alles met het doel om de aarde te redden omdat we als we minder energie verbruiken met het verbieden van gloei- en halogeen lampen, er minder CO2 uitgestoten zou worden en dan zou de aarde minder opwarmen.

lichtisleven-2016-11-23-leugen-gloeilampenverbod-opwarming-aarde

Maar afgelopen week stond voor de zoveelste keer een bericht (nu op op NU.nl) over de mondiale CO2 uitstoot. In de wereld is de CO2 uitstoot de laatste jaren gelijk gebleven wat vooral komt doordat de grootste vervuilers, de Chinese en Amerikaanse steenkolencentrales steeds meer overstappen op gas en olie (waarom niet op duurzame energie-opwekkers?).

 

In Europa is de de CO2 uitstoot in 2015 daarentegen juist toegenomen.

Hé,wat??? Toegenomen? Maar nu veel mensen al gedwongen overgestapt zijn op spaar- en ledlampen om daarmee hun bestaan op een synthetische manier te verlichten (lees: verdonkeren), zou toch juist de opwarming van de aarde afgeremd moeten worden omdat we dan veel minder CO2 uit zouden gaan stoten??? Dat hebben ze ons beloofd…

Wat al eerder aan het licht gekomen is, blijkt uit dit artikel ook weer in mijn ogen. Het hele verbod op gloei- en halogeen lampen is één grote leugen!!! Het is nooit de echt de verwachting geweest dat hierdoor minder energie verbruikt zou worden. Het is nooit echt de bedoeling geweest om mensen beter te maken en de aarde te redden met zuinige verlichting.

Het verbod op gloei- en halogeenlampen is vooral bedoeld om consumenten te bedonderen en extra geld uit de zak te kloppen van bijna alle consumenten.

Ik ben ervan overtuigd dat over een tijd zal blijken dat met het verbieden van biologisch kunstlicht, de mens een nieuwe ziektemaker erbij gekregen heeft. Leven in een synthetische wereld is ongezond.

lichtisleven-2016-11-23-leugen-gloeilampenverbod-ledkleuren

Biologisch licht is leven.  De zon voorop, daarna het vuur en de andere zwart-stralers zoals de gloeilamp en de halogeenlamp. En als het dan niet anders kan, zijn er een paar led – en fluorescentielampen op de markt die we kunnen gebruiken op plekken waar je moeilijk een lichtbron kan vervangen of op plekken waar niet genoeg daglicht komt zodat je met synthetisch licht bij kunt lichten, of op plekken waar je niet langere verblijft (zoals buiten in de tuin en op de weg).

 

Maar voor een mens in zijn huiselijke omgeving is voor de donkere avonduren maar 1 soort licht gezond en dat is het gloeilicht!

 

Wat zou het fijn zijn als de door ons gekozen politieke leiders zich niet voor het karretje van bedrijven laten spannen, maar echt bezig zijn met het welzijn van mens en dier. Als dat zou gebeuren, zou het verbod op biologische verlichting direct terug gedraaid worden. Dat zal veel geld schelen in de gezondheidszorg.

biologische en zonnige groet,

Bart Froeling

3 Reacties op “De grote leugen van het verbod op gloeilampen

  1. Enorm mee eens!… Niks mis met besparen maar niet op kwaliteit en niet om de leugens..
    Ik wil gezond licht, en ik wil leven in vrijheid zonder leugens die gaan over besparen… bah… wil je besparen koop een goede koelkast… .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s