Hamburg by Light

Wens iedereen die dit leest een verlicht 2017 !

lichtisleven-01-2017-hamburg18

De donkere dagen zitten er weer op. Hebben we ook weer overleefd ;-). Ondanks alle  lichtjes om de feestdagen wat te verlichten, ben ik blij als er weer natuurlijk licht gaat schijnen. Hoe meer daglicht, hoe blijer, fitter, en verlichter ik word en volgens mij velen met mij.

Neemt niet weg dat ik de afgelopen oud&nieuw een mooie tijd in Hamburg heb gehad. Een voor mij onbekende stad.

lichtisleven-01-2017-hamburg14

Met veel water heeft het iets weg van Stockholm maar dan juist compacter en beter bereikbaar. Wel een prachtige oude grandeur.

lichtisleven-01-2017-hamburg10

lichtisleven-01-2017-hamburg9

Ook in Hamburg, net als de meeste Duitse steden, wordt geprobeerd op een zo’n knallend mogelijke manier het nieuwe jaar in te luiden. Volop spektakel.

lichtisleven-01-2017-hamburg16

We stonden op de Kennedybrücke, tussen de Binnen-Alster en de Aussen-Alster in, waar we rondom konden genieten van het vuurwerk.  Wel pas nadat mijn zoon en ik zelf eerst nog even ons eigen jaar uitgespetterd hadden :-).

lichtisleven-01-2017-hamburg13

De volgende dag was het nog steeds somber en mistig weer, maar lekker genoeg om de stad verder te verkennen. Dat kan prima met een ov-groeps dagkaart. Voor slechts €11.80 de hele dag gebruik makend van m.n. metro’s.

lichtisleven-01-2017-hamburg11

De oude metro- en treinstations in het centrum komen bekend voor.

lichtisleven-01-2017-hamburg15

Maar in het vernieuwende Hafencity station, in het sprankelende wijdse vernieuwende havengebied aan de Elbe vlakbij het centrum, waan je je in een andere wereld. Beetje zoals het KNSM gebied in Amsterdam maar dan stoerder en grootser. Of het nieuwe metro-station van Rotterdam Centraal, maar dan kleurrijker.

lichtisleven-01-2017-hamburg17

Hamburg schijnt de groenste stad van Europa te zijn. Dat gaan we nog zien in de lente/zomer, maar met de vele (aansluitende) parken, geeft het wel een parkachtige omgeving.

In 1 van de parken kwamen we tot een heuse ontdekking: een prachtige schaatsbaan in nieuwerwetse led-stijl kleurrijk verlicht.

lichtisleven-01-2017-hamburg21

lichtisleven-01-2017-hamburg12

lichtisleven-01-2017-hamburg20

2 dagen waren wat kort, maar Hamburg heeft al een geweldige indruk achtergelaten. Volgend keer op zoek naar de schatten van de stad in architectuur, musea en galeries en nog meer genieten van het buitenleven in Hamburg.

Als de zon er weer is.

Zonnige groet,

Bart Froeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s