Green Tuesday

Na Blue Monday komt Green Tuesday. Een nieuwe dag, een nieuwe start en dus volop kansen en mogelijkheden om dingen vanaf de basis nu eens goed aan te gaan pakken. We hebben immers nog een heel leeg en veelbelovend jaar voor ons. Positief de toekomst tegemoet.

lichtisleven-green-tuesday-green-tuesday

Iedereen die dit leest heeft Blue Monday overleeft! Gefeliciteerd… met alle depressieve en vooruitzichtloze dagen nog te gaan, zonder geld, nog lang geen vakantie en alweer teruggevallen in die oude gewoontes waar je op 1 januari toch echt mee ging stoppen… 

 

Het rare alleen is dat de term Blue Monday juist een hele opwekkende zou moeten zijn. Het activerende blauwe licht, waar we ’s ochtends wakker bij worden en op gang mee komen, en wat ons in de avonduren via TV-, tablet-, computer- , gsm-scherm en steeds meer via LED licht ons juist wakker houdt. ZO krachtig is de invloed van licht op ons welzijn. 

 

Waarom dan Green Tuesday?

Omdat Yellow Tuesday niet klinkt, Green op de natuur slaat waar wij allemaal vandaag komen en mee te maken hebben en omdat Sunday al bestaat…

Omdat het mijn wens is om op een oprechte biologische manier met mens, dier, plant en dus met de aarde om te gaan, geleid door het zonlicht!

lichtisleven zomer 2016 hemels12

Omdat het mijn wens is om voorgoed door te laten dringen dat we met kunstlicht op de verkeerde ongezonde weg zijn. Biologisch licht is licht dat iets goeds met je doet i.t.t. al het synthetische licht dat we nu voor onze kiezen krijgen. Biologisch licht is licht waarbij je vitaler wordt. Net als het zonlicht ons overdag zoveel energie geeft en ons laat leven. Voor mij is en blijft het meest natuurgetrouwe biologische kunstlicht de gloeilamp.

 

De gloeilamp omdat alleen in het gloeilicht alle voordelen zitten van wat licht ’s avonds met je kan doen. Het warme licht met 100% kleurweergave vanuit een volledig spectrum opgebouwd. Net als de zon. Voor de avonduren met veel rood in het licht. Net als de ondergaande zon. En met nauwelijks schaarse materialen vervaardigd. Net als de zon. Licht waarbij niets onderdrukt of afgeschermd hoeft te worden zoals bij synthetisch licht.

 

Green Tuesday is een ode aan de gloeilamp. 1 dag (of eigenlijk avond) in het jaar gaan we juist nadruk leggen op het belang van gezond licht voor ons allemaal dmv het oudste en beste kunstlicht dat we hebben: de gloeilamp! Laat alleen die ene gloeilamp branden in huis als een glazen bol waar je warm (het is winter!), blij en vitaal van wordt en van gaat stralen! Stralend je nieuwe toekomst in.

Een toekomst waarin iedereen op een echt duurzame manier energie opwekt, wat net als bij internet, door iedereen overal en altijd gedeeld en gebruikt kan worden. Het Internet of Energy (IoE).

Een toekomst voor echt groen licht. En waarin iedereen de mogelijkheid heeft om elke dag een paar uur buiten in het daglicht te kunnen leven. Dat heb je vanzelf al geen Blue Monday meer…

Een toekomst waarbij het niet meer gaat om alleen de levensduur en energieverbruik van een lamp, maar om de niet-schaarse en niet-vervuilende onderdelen van de lamp in combinatie met de kwaliteit van licht en dus ook dat we de benodigde elektriciteit voor licht 100% groen opwekken. Omdat ik wens dat er een biologisch afbreekbare “gloeilamp” op de markt komt. Voor een toekomst waarin ons kunstlicht teruggegeven kan worden aan de natuur als voedsel. Een Circle of Light.

 

Kortom: echt groen licht dus… vandaar dus Green Tuesday. Maar niet 1x per jaar… Want omdat er elke week een Tuesday is en je veel vaker even stil zou mogen staan, ook bij je eigen toekomst, is er nu Green Tuesday (52). Elke week de mogelijkheid om 1 dag (of avond) stil te staan bij je groene en verlichte toekomst!

 

groene en zonnige groet,

Bart Froeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s