Dies Solis (Zondag) !

Zondag: de mooiste dag van de week, alleen al door zijn naam! Want hoewel vrijdag ook aanlokkelijk klinkt, maandag poëtisch genoeg is, donderdag genoeg kracht heeft, is er maar 1 dag in de week waar je blij, vitaal en verlicht van kan worden: Zondag. De naam komt uit het Latijn: Dies Solis, letterlijk “dag van de zon”.

lichtisleven-7-2017-zondag-bewolkt-met-zon

Ondanks dat ook niet op elke zondag de zon zichtbaar schijnt, kun je van elke zondag een echte zondag maken. Hoe?

lichtisleven-2016-11-07-zonnewijzer-stonehenge

Vooral door er op uit te gaan. Na een lekkere rustige start van de zondag, met een gezond liefdevol opwekkend ontbijt, raad ik iedereen aan om naar buiten te gaan. Doordeweeks zitten we vaak juist overdag binnen waardoor er simpel genoeg te weinig zonlicht via onze ogen en huid binnenkomt. Door voldoende zonlicht worden we actiever, slanker, vitaler. Ook doordat je juist overdag genoeg daglicht moet binnenkrijgen om je melatonine spiegel te onderdrukken. Hoe meer licht gedurende de dag, hoe beter je zal slapen. Het vitaliteitsbeginsel in optima forma. En free of charge!

lichtisleven-07-2017-zondag-felle-zon

Maar ik ga er nog iets aan toevoegen: vanaf nu zullen zoveel mogelijk zondagen beginnen met lichtnieuws. Licht is Leven zal voortaan op zondagochtend je dag proberen op te vrolijken, verrassen en verlichten.

lichtisleven zomer 2016 hemels6

Laat nou op deze eerste zondag ook allerlei carnavalsactiviteiten zijn, ook in Lampegat 🙂 en andere rare plaatsen als Kielegat (waar ze zelfs zonnig carnaval vieren!), maar ook in het bekende Oeteldonk en mijn thuisplaat Strûïvendurp.lichtisleven-07-2017-zondag-zonnig-carnaval

 

Voor degene die er op los gaan: geniet (ook lekker buiten) en voor degene die het ontvluchten of niet begrijpen: de zon maakt geen onderscheid tussen boven en beneden de rivieren: met de zon is het elke dag feest:-)

lichtisleven-07-2017-zondag-carnaval

 

 

Zonnige zondagse groet,

Bart Froeling

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s