LightSaver

Noodverlichting is één van de weinige soorten licht dat je liever niet wilt hoeven te gebruiken. Bijna altijd brandt er op de plaatsen waar dit nodig is zo’n lelijk groen bordje wat blijft branden als de ruimte vol rook zou staan en de elektriciteit is uitgevallen.

lichtisleven 21-2017 lightsaver 3

Maar het kan ook anders. LightSaver is een lichtstrip die rondom de vluchtweg gemonteerd wordt en reageert op het geluid van een rookmelder. Zodra deze af gaat, gaat de lightsaver branden en laat een blauwig licht de dunne kabels oplichten en knipperen. In een ruimte vol rook zie je dan precies waar je naar toe moet vluchten. Vooral het knipperen van het licht zorgt voor de juiste oriëntatie. Geeft een veilig gevoel.

lichtisleven 21-2017 lightsaver 1

Voordeel van dit idee is dat je in de normale omstandigheden nauwelijks ziet dat er een dun wit buisje langs de deur en plint loopt. Alleen in geval van nood gaat het systeem oplichten.

Noodverlichting is in woonhuizen niet verplicht, je kent de weg daar het beste, maar als opeens je huis vol rook staat, lijkt het mij moeilijk je te oriënteren.  De Lightsaver is een interessante aanvulling, als standalone unit verkrijgbaar en werkt op alle rookmelders in ieder woonhuis. Met de 2x 3,6m draden kunnen 2 deuren op deze manier verlicht worden, mits de basisunit in de buurt blijft. De batterij die in de basisunit zit, geeft ook een signaal af als hij bijna leeg is. Wel zo veilig. Ook handig dat er geen elektriciteit voor aangelegd hoeft te worden. Te koop vanaf € 158,00.

Voor een introductievideo klik hier.

lichtisleven 21-2017 lightsaver 2

Voor de professionele markt is er een speciale variant die wel op verplichte brandinstallaties werkt.

 

Zonnige groet,

Bart Froeling

p.s. ik heb geen banden met dit product of dit bedrijf. kom het toevallig tegen en schrijf er als onafhankelijke lichtblogger over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s