Asterix in Zwitserland

Bijna heel Europa is in de ban van de gloeilamp, maar gelukkig is er nog 1 fabriekje waar ze dapper strijden tegen de overheersing van het dominante Europa. Al jaren weten ze stand te houden aan hun eigen mening en vakmanschap waarmee ze hun eigen toverkracht brouwen. De toverkracht van de speciale gloeilamp….

lichtisleven 23-2017 righi gloelampen 11

In het Zwitserse Immensee zit al sinds 1906 een gloeilampen fabrikant Richi Licht, die nog steeds op eigen en traditionele wijze exclusieve gloeilampen maakt.lichtisleven 23-2017 righi gloelampen 5

In diverse vormen, fittingen, maten en kleuren verkrijgbaar. En bijzonder ook, door extra stevige verbindingen en draden hebben sommige modellen een levensduur van 5000 branduur (5x zo lang als een gewone gloeilamp).

Na het verbod op de gloeilamp vanaf 2009 is dit bedrijf doorgegaan op een andere weg. Exclusieve gloeilampen voor markten, zoals de Zwitserse spoorwegen, waar hun lampen nog worden toegepast. Maar ook voor hotels e.a. plekken waar de schoonheid van de spiraalvormige gloeilamp belangrijk is, komen deze langlevende lampen nog steeds van pas.

 

Toch lijkt helaas ook voor Righi Licht hun toverkracht niet meer voldoende te zijn om uit de handen te blijven van de gulzige en overheersende grote bedrijven die via hun pionnen in het Europese parlement, alles uit laten sterven ten gunste van het altijd maar meer willen hebben, waar slechts een paar mensen van profiteren. Ten koste van de aarde met alles wat daarop leeft.

Nu het nog kan! Te bestellen kan via de website van Righi-Licht.

lichtisleven 23-2017 righi gloelampen 9

Klassieke schoonheid van de nog steeds onovertroffen kunstlichtbron: de gloeilamp. Maak ook gebruik van de toverkracht van de gloeilamp. Neem wel je spaargeld mee, want toverkracht is kostbaar (geworden).

 

zonnige groet,

Bart Froeling

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s