Pluglight

Altijd verlegen gezeten om je telefoon, laptop of tablet op tafel op te kunnen laden? Of gewoon de gourmetset aan te willen sluiten zonder vervelende snoeren tussen de stoelen door naar de muur te hoeven laten lopen? Of ben je de batterij van je oplaadbare fiets weer eens vergeten omdat deze op een stomme plek lag op te laden?

Dan is er nu een oplossing!

Het heet Pluglight en is van de Nederlandse ontwerpers Joyce de Grauw en Paul van de Berg van Atelier Ari.

SONY DSC

Toen ik dit voor de eerste keer tegenkwam op Facebook, had ik al een soort van “wil ik hebben” en “waarom heb ik dit niet bedacht”.

SONY DSC

Een subtiel lichtblokje voor boven tafel, kookeiland, bureau, nachtkastje etc. Met daarin verzonken een verlicht stopcontact voor het inpluggen van je broodnodige stroomgebruiker. Het 9x9x9cm grote acrylaat blokje heeft een warmwitte SMDled van 2,8W erin zitten. Handig vast te pakken als je de stekker er in wilt stoppen.

Prijs volgens de website van Pluglight € 199,00 exclusief btw (€ 240,71 inclusief 21% btw).

SONY DSC

Super leuk product dus. Maar als lichtman, weet je ook dat er al veel andere leuke hanglampen bestaan, veel nog met 1 (of meerdere) gewone E27 fitting. Ik zou graag zien dat er een E27 (retrofit LED)- model komt met daarin ook de mogelijkheid om een stekker erin te stoppen. Dan zou Pluglight op nog veel meer plekken toepasbaar zijn. Lichtbron en oplader in 1! Omdat er toch al stroom naar de E27 fittingen loopt. Dan zou  ik bijvoorbeeld aan mijn Tolomeo bureaulamp met e27 fitting, opeens ook mijn ipad op kunnen laden 🙂

Hoe dan ook… de originele Pluglight is in mijn ogen een aanrader.

 

Zonnige groet,

Bart Froeling

p.s. ik heb geen commerciële belangen in Pluglight. Nog niet (haha)… ze zoeken nog wel een distributeur of een fabrikant die dit wil gaan produceren. Contact via Guus van Maarschalkerweerd van designconnector.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s