Licht als de 5e Dimensie

De afgelopen 4 maanden heb ik mezelf even van een donkere kant laten zien. Weinig over licht geschreven. Maar omdat het licht stroomt waar het kan en ik sinds augustus niet stil gezeten heb, bij deze een nieuwe lichtblog: Licht als 5e dimensie.

lichtisleven 17-2018 5e dimensie2

De afgelopen maanden ben ik veel bezig geweest met onverklaarbare zaken en kreeg ik meer inzichten in het fenomeen Dimensies.lichtisleven 17-2018 5e dimensie8

Iedereen kent de 3 basale wiskundige dimensies: Lengte en Breedte en Hoogte. Hiermee wordt de ruimte gedefinieerd. Maar ook de grootheden Tijd, Massa, Temperatuur, etc. kunnen tot de dimensies behoren. Vaak noemen we Tijd in relatie tot lxbxh de 4e dimensie. De afbeelding hieronder laat Vadertje Tijd (met de vleugels) zien waarbij er gedanst wordt als een ode aan de tijd (dance to the music of time).

lichtisleven 17-2018 5e dimensie10

Maar hoe staat Licht dan in deze materie? Is Licht een eigen dimensie? Heb je Licht nodig om de andere dimensies waar te kunnen nemen? Is Licht daardoor de 5e Dimensie? Wat als er geen Licht is maar donkere gaten. Zijn donkere gaten onderdeel van de eerste 4 dimensies? Voor zover mijn kennis gaat, wordt zelfs tijd als het ware opgeslokt door een zwart gat. Tijd, maar ook licht. Donkere gaten zijn eigenlijk een soort hemellichamen waar geen licht uitgestraald wordt, maar juist naar binnen gezogen wordt. Gewoon een onderdeel van hetgeen we in de ruimte tegen kunnen komen.

lichtisleven 17-2018 5e dimensie4

In het Niets, de ruimte van ons universum tussen alle hemellichamen en andere materie,  is het donker, want daar is niets dat we waarnemen (donkere materie? donker licht?). Maar licht van welk hemellichaam dan ook, blijft de ruimte ingestuurd worden als een golf, op weg naar de oneindigheid. En dat licht passeert dan ook deze ruimte. Licht dan het Niets opeens op?

lichtisleven 17-2018 5e dimensie9

Niet voor niets heeft de in 2018 overleden natuurkundige Stephan Hawkin de oerknal van het heelal kunnen ontdekken doordat hij licht heeft waargenomen dat aan het begin van de oerknal uitgezonden is, meer dan 13 miljard jaar geleden. Alles in het universum komt hier vandaan. Alle materie en “immaterie”. Al het Alles en Niets. Licht dus ook.

Licht schijnt door alle dimensies heen te zweven omdat het zo ongrijpbaar is.

Kun je Licht zien als een productie van een hemellichaam zoals onze zon? Eenmaal geproduceerd zou het dan nooit uitdoven? En is licht van een andere zon hetzelfde licht als van onze zon? Wordt het heelal steeds lichter als er steeds meer licht geproduceerd wordt? Of is licht alleen licht in de ruimte als je het ziet?

Zonder licht geen zichtbare ruimte.

lichtisleven 17-2018 5e dimensie7

De aarde draait zijn rondjes om zijn eigen schuine as en om de zon. De enige natuurlijke waarneembare tijd voor ons is het verstrijken van de dagen doordat het daglicht buiten verandert. Van de ochtend tot de nacht. Maar in deze tijd verandert het licht continu van gedaante. Althans, datgene wat we zien van het door de zon uitgezonden licht.

Licht rijkt veel verder dan de 4e dimensie Tijd.

Naast ons zonlicht, komt er zoveel meer binnen bij ons zonder dat we dat kunnen zien.  Niet alleen van het zichtbare licht in onze ogen. 25% zien we hiervan direct. de overige 75% komt via onze ogen ons lichaam en geest binnen zonder dat we het waarnemen. Daarom is lichtkwaliteit ook zo essentieel voor onze gezondheid en kunnen we letterlijk ziek worden als we geen zonlicht zien. Maar ook van slecht of knipperend licht. En van licht dat alles in een verkeerd daglicht zet…

Sinds ik geopend ben voor het onzichtbare licht in het leven, zo’n 10 jaar geleden voor het eerst en daarna met soms grote stappen en soms met hele kleine stapjes, ben ik zoveel completer als mens geworden. Ik beschouw mezelf als hoog sensitief. Instinctief reageer ik op mensen die ik niet ken. Dat helpt bijvoorbeeld goed met het inschatten van hetgeen mensen bij ons in de winkel zoeken voor verlichting. Intuïtief weet ik wat voor persoon ik ontmoet. Niet alleen in het echt, maar ook vanaf foto’s en teksten. Bijvoorbeeld in het verkeer, voel ik vaak aan dat een bestuurder iets gaat doen dat niet de bedoeling is en kan ik op tijd reageren. Zo kan ik ook heel snel een heel diep contact maken met mensen die ik voor het eerst ontmoet omdat dit contact voor mij zo logisch voelt. Noem het de juiste energie, de juiste golflengte of voor mij het juiste licht.

Ik voel dat er zoveel meer is dan hetgeen door m.n. de westerse wereld ontdekt en wetenschappelijk bewezen is.  En daar sta ik niet alleen in. Steeds meer mensen ontdekken dat de manier waarop we nu leven, niet klopt.  We worden geregeerd door geld en macht. Steeds vaker komen er, en vooral de laatste tijd, bedrog, leugens en andere zaken aan het licht die niet kloppen. Mensen bedriegen mensen omdat ze daarmee geld kunnen verdienen. Eten is vulling geworden in plaats van voedsel omdat er geld mee verdiend moet worden. Hoe goedkoper hoe meer geld. Ziekte is door de Farmaceutische industrie verworden tot een product waar veel geld aan te verdienen valt. Niet om mensen beter te maken, maar om geld te verdienen ten koste van mensen. Zo is het ook gebeurd met het gesjoemel van de dieselauto’s. En zo is het ook gebeurd met het verbod op gloei- en halogeenlampen.

lichtisleven 17-2018 5e dimensie6

Bijna 10 jaar geleden ben ik begonnen met een actie tegen het gloeilampenverbod. Een kracht in mij dwong mij daar iets tegen te doen. Dat was misschien nog te vroeg toen. Als het verbod nu zou worden ingesteld, zouden al veel meer mensen inzien dat het geen verbetering zou zijn maar bedacht door mensen om er geld mee te verdienen ten koste van comfort en gezondheid.

Eigenlijk in alle geledingen van de maatschappij worden we geregeerd door hetgeen eigenlijk juist niet zou moeten. Ik noem dat de synthetisering van de wereld.

 

Gelukkig is er een kentering gaande. Steeds meer heldervoelende, hoog sensitieve mensen komen tegen de synthetisering van de wereld in opstand. Steeds meer mensen willen op een andere manier hun leven leiden. In een andere dimensie.

Veel mensen die zich bewust zijn van dat er meer is op aarde dan dat door geld bepaald wordt, voelen ook aan dat er meerdere dimensies zijn in ons bestaan. Dit soort bewustwording komt terug in vele gedaantes. In de kunst, in films, tekeningen, en fotografie en in teksten. Maar ook in de opstanden van mensen tegen onrecht, het heft in eigen handen nemen als het gaat om voeding, duurzaamheid en milieu. Enz., enz..

Bijzondere films met een bewustwordende boodschap zijn naast de Matrix, de Netflix serie Sense8, ook de film The Day the Earth stood still. Ook zo’n moment van de afgelopen tijd omdat hij vorige week op TV uitgezonden werd. 12-12-2008. Precies 10 jaar geleden, op de dag af dat ik deze blog schrijf!

lichtisleven 17-2018 5e dimensie11

Zoals al eerder gezegd, is alles wat er bestaat in het universum afkomstig uit hetzelfde begin: de oerknal. Alles was er toen al, en is er nu ook nog steeds. Daarmee zijn wij als mensen verbonden aan alles wat er groeit, bloeit, afsterft en weer leeft. Dat betekent in mijn ogen dat er niets echt verdwijnt. Dingen komen terug in een andere gedaante. In een andere energie. In een ander Licht.

We leven nu grotendeels in de 3e dimensie. Het materiële leven waar consumentisme en vernietiging de drijfveren lijken te zijn. Iedereen moet voldoen aan het geldverdienmodel waarbij je eigen schoonmoeder nog verkocht wordt om maar een bonus te krijgen van je baas. Je krijgt je beloningen in de vorm van geld (en macht) waarmee je tijd en materie kan kopen. Het lijkt erop dat we vrij zijn alles zelf te bepalen in ons leven, maar door de manier waarop de maatschappij is ingericht, kunnen we bijna niet ontsnappen aan deze manier van moeten leven. Dat begint al direct na de geboorte op school.

Toch staan we met 1 been al in de 4e dimensie. Het lijkt erop dat de regels van het Universum voor ons op aarde bepalen dat het nu tijd is geworden om een andere weg in te slaan. Dit zal niet makkelijk zijn. Afscheid nemen van oude gewoontes en manieren is moeilijk omdat je niet weet wat je er voor terug krijgt.

Maar de nieuwe 4e dimensie belooft een immaterieel geestrijk leven. We staan vanzelf open voor de mogelijkheden van ons als mens om te helder te voelen, helder te weten, helder te horen en helder te zien. De weg is ingeslagen en we gaan niet meer terug. De weg naar de 4e dimensie is al door een aantal mensen afgelegd en zij zijn zo enthousiast.

Ik sta gevoelsmatig met 1 been in de 4e Dimensie. Dat been voelt heerlijk. Ter verduidelijking wat voorbeelden uit de laatste 7 dagen: -Zit ik in een willekeurige grote sauna, kom je juist met degene aan de praat die bezig is met de transitie naar de 4e Dimensie. -Tussen alle honderden volgers op Instagram kom ik (vanzelfsprekend) in contact met degene die me hierover zoveel meer kan vertellen. Directe, oprechte en diepe connectie. Omdat het er is en er mag zijn. -Heb ik maanden geen lichtblog kunnen schrijven, komt opeens het inzicht dat ik over de 4e en 5e Dimensie ga schrijven. Zonder onderzoek of bedacht plan begin ik te schrijven en ik heb geen enkele moeite woorden te vinden.  Het komt gewoon binnen omdat ik er voor open sta. Het Universum regeert. lichtisleven 17-2018 5e dimensie5

Intussen weet ik ook dat de 4e dimensie een opstap is naar een nog hogere energie: de 5e Dimensie. Daarin ben je als mens alleen nog maar voor de volle 100% jezelf als liefhebbend persoon. Zonder beïnvloed of geleid te kunnen worden door trauma’s, donkere kanten, nare ervaringen, ziekmakende invloeden, beklemmende liefdes en materie.  Verlicht dus.

Licht als de 5e dimensie.

Licht staat voor mij ook synoniem aan Liefde. Voor veel mensen is oprechte liefde, pure liefde, intense liefde, een ongrijpbaar fenomeen. We verlangen er allemaal naar, maar door invloeden van buitenaf mogen we meestal niet oprecht liefhebben. Zet je hart en ziel open en kijk wat er gebeurd.  Laat het Licht binnen en laat het stromen. Er komen op het juiste moment vanzelf mensen op je pad die je laten zien dat je er mag zijn. Dat je kan liefhebben. Heb ze lief zonder na te denken. In alle puurheid. En als de liefde weer voorbij is, of er komen weer nieuwe liefdes op je pad, dan is het ook goed. Hou niet vast aan zaken en mensen omdat je bang bent te groeien of te verliezen. Ga er op uit en blijf jezelf.

lichtisleven 17-2018 5e dimensie12

Hoe meer je jezelf bent en des te meer je jezelf lief hebt, des te meer liefde heb je te geven. Daar wordt iedereen gelukkiger van en daarmee de mensheid!

SAMSUNG

Liefde hoef je niet de delen, Liefde kan je blijven geven en ontvangen, ongeacht het aantal mensen. Net als Licht. Licht is ondeelbaar zolang het vrij stroomt. Ik zie Licht als de ultieme vorm van liefde. Liefde is Licht en Licht is Liefde.

Het Universum zorgt er in mijn ogen voor dat je naar je volgende bestemming reist. Je kan vooruit lopen op de zaken en je ontwikkeling in eigen handen nemen (op veel gebieden van toepassing), of je blijft stil zitten waar je zit en dan komen er momenten in je leven waardoor je een andere weg in moét slaan (bijv. ongelukkig in de liefde, ontslagen worden, overlijden dierbare, zelf ziek worden, etc). Wees niet bang om te veranderen en te groeien.

lichtisleven 17-2018 5e dimensie1

Verandering is de enige constante.

Om in een hogere dimensie te komen, zullen we meer en meer verlicht worden, verlicht raken en verlicht zijn. Licht uit het Universum. Licht als tastbaar goed, uitgestraald door de zonnen uit het Universum. Licht als ontastbare energie waar we kracht uit halen en waardoor we kunnen leven.

Licht is Leven. In de 5e Dimensie.

 

zonnige groet,

Bart Froeling

 

p.s. Alles is er al. In het witte licht zitten alle mogelijkheden al. Nu het alleen nog gaan zien :-).

lichtisleven 17-2018 5e dimensie13

Degene die willen praten zijn van harte welkom.

4 Reacties op “Licht als de 5e Dimensie

 1. Beste Bart,
  Mooi artikel heb je geschreven!
  Mag ik eraan toevoegen, dat God, mijn licht en leven is?
  Het mooie van licht is ook vaak het ontbreken daarvan.
  In de Vogezen is het zo prachtig, alleen de sterren zijn je gids, blijft
  over het van oudsher gegeven licht.
  Het onnatuurlijk licht, led-lampen in het bijzonder, tasten mijn kijkgenot aan.
  Heb een bril daarvoor, maar heb evengoed vermoeide ogen.
  Blij, dat je, als deskundige, ook niet blij bent met deze ontwikkelingen.

  Ik blijf je volgen.
  Fijne feestdagen,
  Jacqueline Bregman

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  • Hallo Jacqueline,

   dank voor je mooie reactie. Mooi dat je God je Licht en Leven noemt. Ondanks dat ik niet in een God geloof, oordeel ik niet over geloven vanuit religies omdat iedereen dat op zijn/haar manier moet doen. Je eigen waarheid werkt het beste. Voor mij zit hem dat in het Universum als bron van alles.

   Mijn eigen waarheid gaat ook over led en de inferieure lichtkwaliteit ervan. Wat er ook beweerd wordt, je bent niet de enige die het anders ervaart. Dit merk ik elke dag als ik mensen in de winkel spreek over led.

   jij ook fijne feestdagen en geniet van het licht.
   zonnige groet,
   Bart

 2. Een verhaal over éénheid ervaren. Past precies in mijn verhaal. Wij zijn alles ook geweest, alles dus een wonder, omdat we uit diezelfde sterrenstof ontstaan ,alleen hebben we geleerd dat wij als mens niet deugen, aan ons moet alles, maar dan ook alles verbetert worden. een éénheid kan dat niet ervaren, die doorgrond het, doorgronden, doet het ware zelf en die heeft overal vrede mee. Alleen de ik zegt; nee en dat hoort er ook bij, jammer genoeg. Kamma bestaat ook in een groot collectief, helaas zien we dit nu gebeuren. Er klopt iets niet en dat kan je voelen, want je innerlijk weet dat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s