Teken de petitie tegen het verbod op Halogeenverlichting !!!

Jaren geleden toen het verbod op gloeilampen ingevoerd werd (2009), was al duidelijk dat het in fases zou gaan zodat de industrie tijd genoeg zou hebben een vervanger te vinden en maken voor deze lichtbronnen.

Tot op heden is het niet gelukt een synthetische lichtbron te maken die het veel biologischere gloeilicht kan vervangen. Maar toch blijven de lampen uitgefaseerd worden.

Over minder dan 1 jaar staat de volgende belangrijke uitfaseringsstap op de agenda. Uitgesteld van 09-2016 naar 09-2018: Het verbod op halogeen lampen.

 

Teken de Petitie tegen het verbod op halogeenverlichting.

Er is een (Duitse) petitie opgezet waarmee met behulp van vele handtekeningen geprobeerd wordt dit verbod van tafel te krijgen. Dank vast voor het tekenen. Je helpt niet alleen jezelf, maar ook de aarde !!!

https://www.change.org/p/das-halogenlampen-verbot-muss-verhindert-werden

Klik hier: Petitie halogeenverbod NL voor de Nederlandse pdf over deze petitie of zie de afbeeldingen hieronder:

lichtisleven 31-2017 petitie halogeenverbod

lichtisleven 31-2017 petitie halogeenverbod (1)

 

 

Geld maakt niet Gezond…

De gevolgen van het verbod zijn in mijn ogen nog ingrijpender dan de degene die de petitie heeft opgezet, voor ogen had.

Het belangrijkste argument tegen dit verbod op biologisch licht, is dat wij mensen ziek worden van de synthetische (lees: niet gemaakt van natuurlijke grondstoffen) wereld waarin wij gedwongen worden te leven.

We putten de aarde uit, vergiftigen (bestrijden) de natuur en dus ook ook planten en dieren. Steeds wordt geprobeerd voedsel synthetischer te maken omdat het dan goedkoper wordt, de winstmarges hoger en er dus meer aan te verdienen valt.

We hebben daarmee niet in de gaten dat we naast het synthetische voedsel, ook de giffen die in planten en dieren terecht gekomen zijn, zelf binnen krijgen. Niet voor niets is kanker zo ontzettend aanwezig tegenwoordig.

We maken onszelf ziek door niet naar de echte natuur te kijken maar naar hoeveel geld we ergens mee kunnen verdienen.

Geld regeert en bepaalt dat echte producten die zonder meer goed voor ons zijn, verboden moeten worden (meestal met oneigenlijke argumenten). Dat gebeurt steeds meer in de geneeskunde. Kruiden en andere natuurlijke producten mogen niet verkocht worden als geneesmiddel want daarvoor moeten we synthetische (giftige) medicijnen innemen. Met (octrooibare) medicijnen is veel meer geld te verdienen dan met natuurlijke producten.

 

Verbod op gezond licht in woonhuizen.

Bij licht is dit helaas ook aan de hand. De meeste mensen worden geïndoctrineerd door overheid en industrie en praten elkaar na door te zeggen dat het verbod op gloeilicht zo goed is voor de aarde. Ik ben ervan overtuigd dat een led-lamp niet beter is dan een halogeenlamp. Sterker nog, het licht van een halogeen lamp is nog steeds biologisch superieur aan dat van led-licht en er zitten geen synthetische of giftige elementen in deze lampen.

Licht komt bij bij ons binnen! Mensen worden gewezen op het blauwe led licht van alle schermen in de avonduren (gsm, tablet, tv, computer). Dit verstoort ons bioritme en daar worden we ziek van.  Bij halogeenlicht blijven we fitter, zeker als het ’s avonds gedimd wordt en roder van kleurnuance wordt. Halogeen blijft 100% kleuren natuurgetrouw weergeven. Warm gloeilicht (ook kaarsen en vuur) verstoort onze biologische klok niet.

Het verbod op gloeilicht is dan ook vreemd, want het geldt eigenlijk alleen voor de consumenten, die het licht ’s avonds thuis gebruiken als het buiten donker is. Lichtkwaliteit en daarmee gezondheid is kennelijk niet van belang.

13-09-2017. artikel op WNL en in de Elsevier over de zwendel van het Gloeilampenverbod bewijst mijn gelijk hierin…

De overheid bepaalt dat je minder fit/ziek moet worden door het verbod op gezond licht in je woonhuis. Hoe bizar is dat. Daar kom je toch tegen in opstand ?!?!?

 

CO2 en energie. 

De basis van het verbod is dat we energie moeten besparen om de hoeveelheid CO2 te kunnen verminderen. Dat klinkt logisch, maar is het toch niet. Onze manier van energie opwekken is vooral CO2-uitstoot vermeerderend. De beste manier om CO2 te besparen is dan dat we géén energie gebruiken. En dat is niet realistisch.

We moeten er voor zorgen dat we 100% over gaan stappen op echt duurzame energie-opwekking.  Duurzaam opgewekte energie stoot geen CO2 uit.

Vorige week is bekend geworden dat de CO2 uitstoot in Nederland weer aan het toenemen is de laatste jaren. Het hele verbod op gloeilicht helpt daar dus niets bij.

 

Lichtkwaliteit.

Licht is door alle aandacht en verboden een high-awareness product geworden. Het is er alleen niet biologischer en comfortabeler op geworden. En dat heeft vooral te maken met het gebrek aan focus op de kwaliteit of gezondheidsaspecten van licht.

Met mijn 14 zonnepanelen op mijn eigen dak, bepaal ik het zelf wat voor lampen ik laat branden. Ik ga voor de beste kwaliteit licht. Vooral op de plekken waar ik verblijf en leef is dat gloeilicht. Op andere plekken heb ik wel led lampen geïnstalleerd.

En ja, als het donker is, heb ik geen directe energie van mijn zonnepanelen (een duurzame accu heb ik nog niet), maar ergens anders op de wereld is het dan licht, waait het hard genoeg of hebben we getijdenstroom. En overdag kan ik mijn opgewekte energie gebruiken voor anderen die er op dat moment direct plezier aan beleven. Genoeg mogelijkheden en per saldo groen.

 

Rupsje-nooit-genoeg.

Kennelijk hebben de bedrijven als rupsje-nooit-genoeg, nog niet genoeg geld verdiend aan de belachelijke prijzen van lichtbronnen waar we de laatste jaren mee geconfronteerd zijn. Het verbod op halogeenverlichting is weer een poging om nog meer geld te kunnen verdienen. En uiteindelijk wordt de aarde wordt daar de dupe van.

 

Stop al die energie in positieve dingen die er echt toe doen en die de wereld schoner en beter maken. De consument wil intussen ook niet meer belazerd worden en eerlijk zijn keuzes kunnen maken. Hou op met het verbieden van biologische producten onder valse voorwendselen want van een synthetische wereld worden we niet beter.

Beter kunnen we pas worden als we gezond licht kunnen blijven gebruiken.

Teken de petitie dus !

 

 

zonnige groet,

Bart Froeling

 

2 Reacties op “Teken de petitie tegen het verbod op Halogeenverlichting !!!

  1. Ik ben absoluut voor keuzevrijheid van mensen, bovendien is het raar gloeilampen (en nu dan hologeen) lampen te gaan verbieden om te reduceren op energie verbruik?
    Wat is precies het grootste aandeel energie wat we verbruiken? ik denk niet dat we echt iets winnen met deze verboden.. Nee, ik ben echt voor vrijheid, zelf keuzes maken.

    En ja, natuurlijk teken ik dan deze petitie.

  2. ik ben heel erg tegen het verbod op gloei en halogeen verlichting omdat dat heel fijn licht geeft. Ik sla gewoon genoeg in dat ik de komende jaren vooruit kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s